top of page
Search

ESG Dos & Don’ts


Πολλοί επενδυτές χρησιμοποιούν τώρα μη χρηματοοικονομικά μέτρα για να αποφασίσουν σε ποιες εταιρείες θα επενδύσουν. Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση (ESG) η επένδυση - μερικές φορές αναφέρεται ως βιώσιμη επένδυση - μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη κορυφαίας γραμμής καθώς και οφέλη για τον πλανήτη και την κοινωνία, εξ ου και η αυξανόμενη σημασία του.

Τα περιβαλλοντικά κριτήρια σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο ένας οργανισμός προστατεύει το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πως ο οργανισμός διαχειρίζεται υπαλλήλους, προμηθευτές, πελάτες και κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται συγκροτεί τα Κοινωνικά κριτήρια ενώ ,η διακυβέρνηση ασχολείται με τη δομή του οργανισμού. η ηγετική ομάδα, μπόνους στελεχών, ελέγχους, εσωτερικούς ελέγχους και δικαιώματα μετόχων.

Η αυξανόμενη σημασία του ESG έχει επίσης οδηγήσει σε μια σειρά από διαμάχες καθώς ορισμένοι οργανισμοί προσπαθούν να εξαπατήσουν τους επενδυτές. Από το Dieselgate στο στα γραφεία της Deutsche Bank και της DWS που γίνονται επιδρομές, υπάρχουν πολλά περιπτώσεις παραβιάσεων ESG έγιναν πρωτοσέλιδα. Αυτό παρουσιάζει μια τεράστια πρόκληση για τους επενδυτές και την κοινωνία.

Πώς μπορούν να μειώσουν τον θόρυβο και να αξιολογήσουν μια εταιρεία για την πραγματική του αξία ESG που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και την ηθική του επενδυτή και της κοινωνίας.


Η κρισιμότητα του ESG στην Επιχείρηση


Δεν είναι μόνο οι επενδυτές που έχουν έντονο ενδιαφέρον για την απόδοση ESG. Σχεδόν το 70% των εργαζομένων της Gen Z λένε ότι θα ήταν πιο πιθανό να υποβάλουν αίτηση για μια δουλειά σε μια εταιρεία που δίνει έμφαση σε μια φυλετική και εθνοτική ποικιλομορφία στο ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Επιπλέον, το 88% αυτής της γενιάς συμφωνεί με αυτό το δυναμικό -

Οι εργοδότες θα πρέπει να ρωτήσουν τους ανθρώπους για τις προτιμώμενες αντωνυμίες φύλου. Οι εργοδότες με πολύ ικανοποιημένους υπαλλήλους διαπιστώθηκε ότι είχαν καλύτερους Δείκτες.

Οι επιδόσεις ESG από τους παγκόσμιους μέσους εργοδότες, επομένως υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ ESG, ικανοποιημένων εργαζομένων και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Οι πελάτες πιστεύουν επίσης σε εταιρείες με υψηλά πρότυπα ESG. Για παράδειγμα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των ανθρώπων θα πλήρωναν περισσότερα για ένα πράσινο προϊόν, με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα ίδια πρότυπα με μη πράσινες εναλλακτικές. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι εταιρείες με ισχυρή πρακτική ESG συχνά ξεπερνούν οικονομικά τους ανταγωνιστές τους. Με την ενσωμάτωση του ESG στον σκοπό, την αποστολή και πολιτισμού, στέλνετε ένα ισχυρό μήνυμα στους ενδιαφερόμενους ότι έχετε διαφανές σχέδιο που βοηθά το περιβάλλον, υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την ισότητα σε ευκαιρίες και διασφαλίζει την ηθική λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.
Εστιάστε τις Προσπάθειές σαςστο Τι είναι σχετικό


Είναι καλή ιδέα να εστιάσετε τη στρατηγική σας για το ESG και τις επακόλουθες αποκαλύψεις σε εσάς και γύρω από τα θέματα που είναι πιο σχετικά με την επιχείρηση και τον κλάδο σας. Ευθυγραμμίζοντας τις αξίες και τους στόχους σας με σχετικούς τομείς, είναι πιο εύκολο για τους επενδυτές για να αξιολογήσετε τις δυνατότητές σας και να εντοπίσετε τυχόν κινδύνους που ενέχονται.

Ένα ξεκάθαρο σημάδι ενός οργανισμού που δεν παίρνει στα σοβαρά τις υποχρεώσεις του ESG είναι εάν αποτύχει να δημοσιοποιήσει τις αναφορές του ESG ή να υποστηρίξει τυχόν δηλώσεις που έγιναν υλικό μάρκετινγκ και ετήσιες εκθέσεις με στοιχεία και δεδομένα. Φροντίστε να αναφέρετε πού βρίσκεστε με μετρήσεις ESG, ακόμα κι αν απλώς ορίζετε ένα σημείο αναφοράς για βελτιώσεις που μπορείτε να μοιραστείτε σε μελλοντικές επικοινωνίες.


Όταν πρόκειται για περιβαλλοντικές ανησυχίες, σκεφτείτε τις εκπομπές άνθρακα του οργανισμού σας εάν πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια συχνή, ή αν μπορείτε να υιοθετήσετε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πηγές και καθαρές τεχνολογίες στις δραστηριότητές σας.


Ποιες είναι οι πρακτικές σας για τη ρύπανση και τα απόβλητα και ποιες κάνει ο οργανισμός για να μειώσει τη χρήση νερού και ακατέργαστου υλικά?

Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται για το πόσο εκτελεστικό πληρώνουν συνδέσμους με στόχους βιωσιμότητας, που συνδέονται με την Διακυβέρνηση του οργανισμού. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε σε ποιες κοινότητες εργάζεστε και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Έχει ο οργανισμός τυχόν ευεργετικές ή δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, είτε άμεσα είτε έμμεσα; Οι στόχοι ESG σχετίζονται περισσότερο με την επιχείρησή σας και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται και μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.


Αποτελέσματα ESG & Greenwashing


Όταν πρόκειται για τη μέτρηση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων, ορισμένοι οργανισμοί επιλέγουν να «πρασηνίσουν» τα αποτελέσματά τους. Εισήχθη ο όρος «greenwashing».το 1986, αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις δράσεις ενός παραλιακού θέρετρου στη Σαμόα.Παρέχονταν επαναχρησιμοποιήσιμες πετσέτες ως τρόπος για να βοηθήσουν το περιβάλλον αλλά την ίδια στιγμή, το θέρετρο επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του, οδηγώντας σε ένα μεγαλύτερο με αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.Σήμερα, το greenwashing χρησιμοποιείται για να περιγράψει δηλώσεις που υπερβάλλουν, παραπλανούν,ή να επισημάνετε ορισμένα γεγονότα και να παραλείψετε άλλα σε σχέση με το περιβάλλον και την επίπτωση.Λάβετε υπόψη τις αρνητικές ειδήσεις που περιβάλλουν το greenwashing ισχυρισμοί και πόσο επιζήμιοι μπορεί να είναι ακόμη και για τις μεγαλύτερες μάρκες - δεν αξίζει το ρίσκο.Διατμηματική Συνεργασία


Τα αποτελέσματα και οι δραστηριότητες ESG δεν ταιριάζουν μόνο στους επαγγελματίες της E&C, αλλά μοιράζονται απευθείας στον οργανισμό. Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία ειναι η εφαρμογή μιας στρατηγικής ESG που κερδίζει πλήρη υποστήριξη και αποδοχή από τις Ομάδες διοικητικών συμβουλίων και ηγεσιών που πρέπει να ηγηθούν και να δώσουν τον τόνο η κορυφή.


Να είστε συνεπείς και να κρατάτε Εσείς τον λογαριασμό


Εκτός από την οικοδόμηση των στόχων ESG σας γύρω από τομείς που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, εσείς θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε ποια πλαίσια έχουν νόημα για την επιχείρησή σας και ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των επενδυτών σας ή συνεργατών σας. Όταν πρόκειται για ρύθμισητους KPI σας, προσπαθήστε να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα, καθώς είναι απαραίτητο να αποδείξετε ότι το ESG σας οι επιδόσεις σας βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο.Όταν εξετάζετε τον διαχωρισμό φύλου και διαφορετικότητας, αναφέρετε ειλικρινά πού βρίσκεστε τώρα και τι θα μπορούσε να γίνει για να βελτιωθεί αυτό με την πάροδο του χρόνου.


Μετρήστε την Απόδοση των Προμηθευτών σας


Τα ενδιαφερόμενα μέρη χρειάζονται μια σαφή εικόνα της επιχειρησιακής ρύθμισης, αντιμετώπισης εργαζομένων και τη χρήση των πόρων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού σας, και εάν το επιθυμούν μετρήστε με ακρίβεια τους κινδύνους ESG σας. Ως εκ τούτου, οι μετρήσεις ESG θα πρέπει να επεκταθούν πέρα από τον οργανισμό σας σε εξωτερικούς οργανισμούς όπως συνεργάτες και προμηθευτές.Κρατώντας αυτά με εξωτερικούς οργανισμούς με τα ίδια πρότυπα με τον οργανισμό σας,στέλνετε ένα σαφές μήνυμα σε αυτούς και στα ενδιαφερόμενα μέρη ότι το ESG βρίσκεται μπροστά στο μυαλό και είναι ένα βασικό μέρος αυτού που είστε ως επιχείρηση.


Μην διατρέχετε τον κίνδυνο για Ποινικές ρήτρεςΕαν ο οργανισμός παραπλανά τους επενδυτές, πελάτες και το κοινό, μπορεί να τραβήξει το βλέμμα εποπτικών αρχών σε κάθε χώρα (ΗΠΑ-SEC για παράδειγμα). Τον Μάρτιο του 2021, η SEC - μια υπηρεσία επιφορτισμένη με επιβολή του νόμου κατά της χειραγώγησης της αγοράς - δημιούργησε ένα Κλίμα και ESG ομάδα εργασίας στο τμήμα επιβολής της για να εστιάσει τις προσπάθειες στον εντοπισμό και τη διερεύνηση παραβιάσεων που σχετίζονται με το ESG. Η ομάδα εργασίας αναζητά κενά ή ανακρίβειες στις γνωστοποιήσεις ενός οργανισμού για πιθανές ενδείξεις λανθασμένη επισήμανση ή, σε ακραίες περιπτώσεις, εξαπάτηση επενδυτών. Το 2012, για παράδειγμα, η SEC χρέωσε την BP Plc για παραπλάνηση των επενδυτών όταν πετρέλαιο από την εξέδρα Deepwater Horizon έρεε στον Κόλπο του Μεξικού. Η BP στη συνέχεια συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 525 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιο πρόσφατα, οι Ernst & Young συμφώνησε να πληρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην SEC μετά την εξαπάτηση ορισμένων ελεγκτών της σχετικά με το τμήμα δεοντολογίας της εξέτασης που απαιτείται για να γίνεις πιστοποιημένο κοινό λογιστής. Το εντυπωσιακό κόστος που συνεπάγεται αυτές οι περιπτώσεις υπογραμμίζει το υψηλό κινδύνους που συνοδεύουν τις παραβιάσεις του ESG και την απόκρυψη της αλήθειας.

Αυτά φυσικά στην Ευρώπη και την Ένωση πολύ δε μάλλον σε Χώρες του Νότου θα αργήσουν να έρθουν.


Δώστε προτεραιότητα στη συλλογή δεδομένων και την ΑνάλυσηΣτην καρδιά των διαφανών αναφορών ESG βρίσκονται δεδομένα που διευκολύνουν περισσότερο τη λογοδοσία, την ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους μια σαφή και συνοπτική εικόνα της επιχείρησής σας. Είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να ενοποιήσετε δεδομένα από πολλές πηγές για να έχετε μια ακριβή εικόνα της απόδοσής σας,επενδύστε λοιπόν στη σωστή υποδομή για να κάνετε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή.Θυμηθείτε να παρακολουθείτε τα πρότυπα που καθορίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές προσπαθήστε να τυποποιήσετε τις μετρήσεις ESG, καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει αυτό που χρειάζεστε να συμπεριλάβετε σε επόμενες αναφορές και γνωστοποιήσεις ESG.Όταν πρόκειται για την ενθάρρυνση των εργαζομένων να αναφέρουν ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας και Οι παραβιάσεις του ESG, οι υπάρχουσες λύσεις όπως οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, ίσως η υιοθέτηση μιας τεχνολογικής λύσης με τη μορφή μιας ασφαλούς, και ευέλικτης ψηφιακής πλατφόρμας, να καταδεικνύει την προθυμία μιας εταιρείας να υποστηρίζουν μια κουλτούρα Speak-Up, Listen-Up. Μια τέτοια Πλατφόρμα είναι πχ η Vault.

Η πλατφόρμα από άκρο σε άκρο του Vault παρέχει στους υπαλλήλους μια ισχυρή, προσβάσιμη,και αξιόπιστο σύστημα ψηφιακής αναφοράς που μειώνει τα εμπόδια για να έρθει προς τα εμπρός.Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Vault για να αυξήσουν τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα με αυτοματοποιημένη διαλογή και μετατρέψτε την επίλυση της υπόθεσης με εύκολο τρόπο ,συνεργασία μεταξύ των ομάδων.


Πάνω από όλα, να θυμάστε ότι το ESG είναι μια συνεχής διαδικασία.Οι ανακρίβειες θα εκτεθούν τελικά σε επενδυτές, εργαζόμενους, κοινό, μέσα ενημέρωσης ή σε όλους τους παραπάνω, οπότε αντί να διακινδυνεύσετε τη ζημιά στην επωνυμία σας, εστιάστε σε αυτό που υπάρχει εφικτό και αντιπροσωπεύει πραγματικά αυτό που είστε ως επιχείρηση.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page